Siirry suoraan sisältöön

Dogecoin määritelmä

Dogecoin määritelmä

Eri kryptovaluuttojen valikoima on täynnä hauskoja ja mielenkiintoisia vaihtoehtoja, mutta mikään ei ole yhtä hauska kuin Dogecoin. Kaikki tähän valuuttaan liittyvät asiat sen historiasta suloiseen logoon saavat varmasti kenelle vain hymyn suupieliin.

Vaikka kyseessä on hauska vaihtoehto, se voidaan silti ottaa tosissaan. Siitä syystä monet ovat kiinnostuneita Dogecoinin luomista mahdollisuuksista. Monilla on kuitenkin monia erilaisia kysymyksiä liittyen Dogecoiniin. Me tulemme vastaamaan kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin tässä artikkelissa. Avullamme tulet oppimaan aivan kaiken tarpeellisen liittyen tähän hauskaan kryptovaluuttaan.

Mikä on Dogecoin?

Tietenkin meidän tulee aloittaa aivan perusteista, eli mikä dogecoin oikein on. Kyseessä on avoin kryptovaluutta, mikä tarkoittaa sitä, että sitä ei ole keskitetty eikä linkitetty tiettyyn toimivaltaan. Dogecoin eli DOGE kuuluu kahteen eri kryptovaluutta kategoriaan; Alt-Coin ja Meme-Coin ryhmiin.

Dogecoin lohkoketju on Proof of Work eli sen louhinnasta palkitaan työn todisteella. Tämä on ensimmäinen lohkoketju tyyppi, mikä tietenkin tarkoittaa sitä, että vuosien aikana on luotu paremmin toimivia vaihtoehtoja. Kuitenkin, koska Dogecoin on ollut olemassa jo varsin kauan aikaa, on täysin järkeenkäypää, että se käyttää juuri tätä lohkoketju tyyppiä.

Dogecoinilla on mielenkiintoinen historia

Kuten juuri mainitsimme, Dogecoin on ollut olemassa jo jonkin aikaa. Tarkalleen sanottuna se on luotu vuonna 2013, eli vain muutama vuosi ensimmäisen kryptovaluutan, Bitcoinin, julkaisun jälkeen. Dogecoinin on luonut Jackson Palmer ja Billy Marku. Sen teknologia muistuttaa hyvin paljon toista kuuluisaa alt-coinia, Litecoinia, ja molemmilla on monia yhtäläisyyksiä Bitcoiniin.

Asia, mikä tekee Dogecoinista hyvin mielenkiintoisen vaihtoehdon, on sen hyvin hauska historia. Nimittäin tämä vaihtoehto luotiin alkujaan vitsinä. Todellakin sen kehittäjät halusivat pilkata Bitcoinia ja koko kryptovaluuttojen alaa. Tämä vitsi muuttui kuitenkin hyvin totiseksi asiaksi varsin nopeasti Dogecoinin kerätessä paljon huomiota välittömästi.

Dogecoinin nousu suosioon

Vaikka Dogecoin luotiin alkujaan vitsinä, se on todellakin noussut jopa huomattavaan suosioon. Tämä johtuu hyvin paljon meemi kulttuurista, joka vaikutti välittömästi Dogecoinin keräämään kiinnostukseen.

Dogecoin on ensimmäinen niin sanottu meme-coin. Meme-coin kryptovaluutoilla tarkoitetaan kryptovaluuttoja, jotka pohjautuvat jollain tavalla johonkin meemiin. Dogecoinin tapauksessa tämä on suosittu Shiba Inu meemi, joka on nähtävissä jopa kryptovaluutan logossa.

Toinen asia, mikä vaikutti Dogecoiniin suosioon positiivisella tavalla on sen helppokäyttöisyys. Kyseessä on alt-coin, mikä tarkoittaa kryptovaluuttaa, joka ei ole Bitcoin. Dogecoin alt-coin mahdollistaa samat asiat kuin juuri Bitcoin, mutta se on nopeampi vaihtoehto. Lisäksi sille ei ole kattoa, ja se muokkautuu helpommin, mikä tekee siitä kuluttaja ystävällisempää vaihtoehdon.

Dogecoin on kerännyt jotain moitteita

Dogecoin, tai varsinkin sen yhteisö, on kerännyt joitakin moitteita. Jopa yksi Dogecoinin alkuperäisistä kehittäjistä, Jackson Palmer, on moittinut yhteisöä myrkyllisyydestä, kun hän päätti irtisanoutua virastaan. Yhteisöön on valitettavasti kuulunut joitakin mätiä omenia, kuten Alex Green, kuka on saanut aikaan paljon negatiivista huomiota koko yhteisölle.

Toisaalta Dogecoinin yhteisö on tehnyt myös paljon hienoja asioita. Esimerkiksi joidenkin vaihtojen joutuessa hakkerien uhriksi, monien menettäneen omistamansa kryptovaluutat, juuri Dogecoin yhteisö on rynnännyt auttamaan. Lisäksi Dogecoinin yhteisö on kerännyt voimansa ja tehneet jopa suuria lahjoituksia monissa eri tilanteissa.

Miten voit ostaa Dogecoineja?

Jos sinua kiinnostaa Dogecoinin mahdollisuudet, sinun tulee tietenkin myös tietää, miten voit ostaa DOGE valuuttoja. Koska kyseessä on todella kuuluisa valuutta, se on tietenkin saatavilla hyvin monilla eri vaihdoilla. Tästä syystä voit valita oikeastaan minkä vain suosituista vaihdoista Dogecoinin ostamista varten.

Kun olet valinnut sinulle sopivan vaihdon, sinun tulee tietenkin luoda sinne tunnus ja suorittaa tunnistautumis prosessi. Kun tämä on suoritettu loppuun, sinun tulee tehdä talletus. Talletuksen tekeminen riippuu siitä, minkä vaihdon olet valinnut käytettäväksi. Hyvin monet suositut vaihtoehdot tarjoavat monia suosittuja maksutapoja, joten voit varmasti löytää sinulle sopivan vaihtoehdon.

Kun olet suorittanut ja hyväksynyt maksun vaihdolle, voit siirtyä markkina osioon. Sieltä voit löytää navigoida tiesi DOGE osioon. Voit ostaa kryptovaluuttaa valitsemallasi summalla. Kun olet hyväksynyt tämän ostotapahtuman, olet valmis. Onnittelut, olet juuri ostanut itsellesi DOGE kryptovaluuttaa!

Dogecoinin käyttötarkoitukset

Eri kryptovaluutoilla on erilaisia käyttötarkoituksia. Tämä riippuu itse asiassa siitä, minkälainen lohkoketju mahdollistaa kryptovaluutan toiminnan. Voit ajatella kryptovaluuttaa sivutuotteena, joka mahdollistaa lohkoketjun toimintojen käytön.

Koska Dogecoin on hyvin samankaltainen kuin Bitcoin, tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että kyseisen alt-coin kryptovaluutan käyttötarkoitukset ovat hieman rajalliset. Dogecoineja voidaan käyttää vain maksutapana, aivan kuten Bitcoinia. Koska Dogecoin on nopeampi kuin Bitcoin, se kuitenkin toimii tässä tarkoituksessa paremmin kuin edeltäjänsä, mikä on hyvä ottaa huomioon.

Säilytä Dogecoineja turvallisesti

Jos olet kiinnostunut Dogecoinien hankkimisesta, sinun tulee ehdottomasti tietää, miten voit säilyttää niitä. Vaikka Vaihdot tarjoavat lompakon kaupankäyntiä varten, ne eivät todella ole hyvä vaihtoehto pidempään säilytykseen. Itse asiassa on tärkeää, että siirrät hankkimasi kryptovaluutat mahdollisimman nopeasti pois vaihdolta, sillä ne joutuvat silloin tällöin hakkerien uhriksi. Jos sinulla on siellä kryptovaluuttoja, hakkerit voivat viedä ne.

Doge lompakot voidaan jakaa kahteen luokkaan; kylmiin ja kuumiin lompakoihin. Kylmät lompakot ovat hitaampia ja ne ovat tarkoitettu pitkäaikaiseen säilytykseen. Ne eivät ole linkitetty internetiin, mikä tekee niistä hyvin turvallisia vaihtoehtoja. Kuumat lompakot sen sijaan sopivat kaupankäyntiin. Ne eivät ole yhtä turvallisia kuin kylmät lompakot, mutta ne toimivat huomattavasti nopeammin. Siitä syystä monilla on itse asiassa kaksi eri lompakkoa eri tarkoituksiin.

Dogecoinin riskit

Aivan kuten kaikkiin muihinkin kryptovaluuttoihin, myös Dogecoiniin liittyy joitakin riskejä. Jos olet tietoinen näistä riskeistä, voit ennakoida ne ja tietenkin minimoida niiden vaikutus parhaalla mahdollisella tavalla. Suurin riski, mikä liittyy Dogecoiniin, on sen korkea volatiliteetti.

Korkea volatiliteetti tarkoittaa sitä, että sen arvo heittelee hyvin paljon lyhyessä ajassa. Tästä syystä ei ole suositeltavaa käydä päivä kauppaa Dogecoinilla, ellet ole todella kokenut sijoittaja. Sen sijaan on suositeltavaa sijoittaa pitkäaikaisesti. Lisäksi on hyvä idea luoda monipuolinen salkku sen sijaan, että sijoittaisit vain yhteen kryptovaluuttaan. Tällä tavalla koko salkkusi arvo ei romahda, jos yhden valuutan arvo tipahtaa.

Dogecoin kauppa mobiililla

Monet käyttävät nykyään puhelimia hyvin moniin eri tarkoituksiin. Monet haluavat mahdollisuuden käydä myös kauppaa kryptovaluutoilla ilman tietokoneen avaamista. Tämä on tietenkin mahdollista. Kaikki korkealaatuiset vaihdot toimivat täydellisesti myös puhelimilla. Jotkut ovat jopa luoneet erillisen sovelluksen, jota voit käyttää.

Aivan kuten tietokonetta käytettäessä, on hyvin tärkeää, että pidät turvallisuuden mielessä. Valitse siis aina luotettava vaihto käytettäväksi, ja varmista myös säilyttäväsi Dogecoineja turvallisesti myös puhelimella.

Dogecoin on hauska kryptovaluutta

Ei ole yllättävää, että Dogecoin on hyvin suosittu vaihtoehto. Vaikka se sai alkunsa vitsinä, se voidaan ottaa nykyään tosissaan korkealaatuisena vaihtoehtona. Sillä ei välttämättä ole monia käyttötarkoituksia, toisin kuin joillakin muilla suosituilla vaihtoehdoilla. Kuitenkin se toimii hyvällä tavalla juuri siinä, mihin se on tarkoitettu; maksutapana.

Koko kryptovaluutta on kruunattu upeilla yksityiskohdilla suloisesta logosta hauskaan nimeen. Tätä kryptovaluuttaa käyttäessä voit olla varma, että hymysi ei hyydy!